17 december 2006

Alice Springs

G'day my friends,

het is ondertussen een tijdje geleden dat ik nog iets van me laten horen heb, maar dat heeft zo zijn reden. Woensdag heb ik West Australia achter me gelaten en na een kleine omzwerving via South Australia kwam ik in the Northern Part terecht. Het kostte me slechts 43 uren op de Indian Pacific, 8 uur wachten in Adelaide en dan nog eens 18 uur tot in Alice Springs. Ondertussen ben ik ook nog eens een 1u30 vooruit en dan een uur achteruit gesprongen.

De reis was nogal vermoeiend, slapen op een trein blijkt me uiteindelijk toch niet zo goed af te gaan. 4 tot 5 uurkes per nacht, maar nooit echt vast.. De trein zelf was best te pruimen, douches, een lounge, een restaurant, goed eten.. Het landschap was trouwens ook de moeite. Het stuk van Perth tot Port Augusta was enorm plat en monotoom. Het was geestig om te zien hoe de kangaroos wegsprongen bij het horen van de trein. Langs het langste recht stuk spoor (477km) in de wereld zag ik trouwens een enorm grote adelaar. Prachtig beest.
Op de Ghan die na het ongeval eerder die week ondertussen terug gewoon zijn dienst deed, werd het landschap steeds roder en ruwer. Alice Springs licht dan ook in the middle of nowhere, het midden van de woestijn, het midden van Australia. Alice is in vele opzichten een van de belangrijkste steden in Aussie land, ondanks zijn slechts 27.000 inwoners. En het dank zijn bestaan in de woestijn aan enorme waterreserves. De rivier hier staat kurkdroog (er is zelfs geen brug, de straat loopt gewoon in de rivier en soms sluiten ze het gewoon af) maar ondergronds loopt er naar het schijnt heel veel water. Er groeien dan ook veel bomen in de bedding.

En het is hier heet. Toen ik hier gisteren aankwam rond de middag, was het enorm bewolkt. Eerst dacht ik dat het ging regenen, maar bleek dat het stofwolken waren. Vandaag zijn ze trouwens verdwenen en kon de zon volledig haar gang gaan.. 35 graden in de schaduw :)
Ik ben gelogeerd in Alice Lodge, een kleine backpacker, maar enorm gezellig. Er logeren veel jonge gasten van over de ganse aardbol en gisterenavond was het dan ook best gezellig bij het verbroederen en verzusteren. Een Koreaan schoof me iets Jenever-achtigs toe, ben de naam helaas vergeten, een Kiwi had schitterende Whiskey bij, Laphroaig, echt zeer goed en zelf had ik een paar fleskes wijn voorzien, oa. van een wijngaard die ik gezien had rond Margaret River begin vorige week. Eddy, een langharige 40 jarige woestijnrat die in zijn spreken veel mee heeft van Beavis and Buthead, haalde zijn gitaar boven en de feeste was compleet.
Deze morgen ben ik dan ook opgestaan met een enorme kater, but hey, that's part of the game. Rond de middag ben ik even de stad ingegaan, maar echt veel valt hier niet te beleven op een zondag. Een paar aboriginals verkochten er hun schilderijen en voor de rest was alles toe. Voor de rest geen bal uitgestoken vandaag. Just hanging around, de kater verwerken zeg maar. En straks ga ik naar een cafeeke hier in de buurt waar 2 duitsers enkele nummerkes ten berde gaan brengen. Het idee is ergens deze nacht ontstaan, en vanavond is het al vandatten op het free podium.

Morgen vertrek ik hier voor een 3daagse door de streek hier, oa naar Uluru, Ayers Rock. Dus het zal terug efkes stil zijn.. en dan keer ik terug zuidwaarts via de opaalstad Coober Pedy, maar dat is voor donderdag.

c y mates

Steven