04 januari 2007

Sydney, the sequel.

Hey,

vermits ik nog maar eens (cfr Alice Springs) te laat in actie geschoten ben met het plannen van mijn verdere route, moet ik nog een extra dagje slijten in Sydney. En ik zou het nuttig kunnen besteden door bvb eens door Kings Cross te wandelen, zeg maar de Overpoort van Sydney, maar dan in de vorm van een wijk. Maar eerlijk gezegd, ik heb er totaal geen zin. Ik denk van me straks hier ergens te placeren en verder te lezen. Gisteren ben ik er trouwens in geslaagd terug enkele boeken aan te schaffen.. ik zit hier immers nog 2 weken ;-) Enige probleem, mijn rugzak begint serieus zwaar te worden :s Alles heeft blijkbaar zo zijn prijs.

Later gisteren namiddag, ben ik dan op een madamke van een travel shop afgestapt, met de zin: Hi, I'm leaving on 19/01 in Cairns. Can you fill in the remaining 2 weeks. Ik was duidelijk niet de eerste die met een dergelijke uitdaging afkwam en prompt kreeg ik een vriendelijk antwoord: sure! Bij deze heb ik mijn buske geregeld, 2 tours ingepland (eentje naar Fraser Island en eentje rond Whitesunday Islands). Ook de nachten zijn al allemaal geboekt, behalve de eerst 3 komende in Byron Bay. Maar daar wordt aangewerkt. Ook de extra nacht Sydney is in kannen en kruiken. Kortweg, nog een dingske regelen en ik ga een zorgeloze laatste 2 weken tegemoet. Het madamke in kwestie heeft trouwens 5 jaar geleden ons petieterige landje bezocht en van alle steden vond ze Gent het mooist. Kijk, dat vond ik nu ne keer sympathiek se, al de andere die ik al ontmoet heb komen met het zo voorspelbare antwoord Brugge, maar uiteindelijk zien ze daar juist het toerisme. Gent daarentegen.. soit, ik vond het gewoon een geestig antwoord :)

's Avonds ben ik dus zoals gezegd naar de overkant van de baai getrokken. Een wandelingske van een deftig uur. Maar het was de moeite waard. Allez dat denk ik toch. Ik zal het pas zeker weten als ik de foto's op een deftig scherm zie ipv mijn klein scherm op mijn camera, maar op het eerste zicht ziet het er meer dan deftig uit. Enig nadeel, mijn lenske kwam net iets te kort qua afstand. Een 55-300 lens die ik rond de 70 had kunnen zetten ware ideaal geweest. Zeker voor the Opera House, but hey, I can live with it. De lens waarover ik spreek kost dan ook immers een rechterarm en linkerbeen. (voor degene die hem niet doorhebben: stukken van mensen..) Op mijn terugweg ben ik nog eens langs the Rocks gewandeld en bij wonder, de terrasjes liepen er leeg, de ideale gelegenheid om mij eens te placeren met een pintje en zicht op een toch wel elegant verlichtte Opera House. Beste medemens, hij heeft gesmaakt! En ik had er nog een tweede willen nuttigen, maar de waard des huize dacht er anders over. De bar werd onverbiddelijk gesloten.

Deze morgen moest ik opnieuw van bed wisselen, dus opnieuw voor 10u aan de bali verschijnen. En eerlijk gezegd, het was lastig. Ik ga er dus een snipperdag van maken (=mij ergens in het gras nestelen en lezen) en proberen op een deftig uur mijn bed op te zoeken. Morgen moet ik er ten laatste om 6u uit voor de bus richting Byron Bay, alwaar ik om 20u40 arriveer en tegen dan hopelijk een bed heb..

G'day mates!