13 december 2006

Back in Perth

Yow,

Maandagmorgen ben ik dus aangezet in Albany voor een beetje rondcruisen door het zuidwesten (wederom 750km :) ). Mijn laatste dag in de wagen. Vanuit Albany reed ik richting Denmark waar ik me naar Ocean beach begaf. Het was fenominaal! Echt waar, zo'n zicht over de stranden en de oceaan, echt ongelooflijk. Ik heb me er dan ook efkes op mijn gat gezet. De temperatuur was aan de zuidkust ook een stuk beter te doen dan hier aan de westkust. Het scheelt zeker een paar graden en het windje deed enorm deugd.
Dan verder inlands getrokken door de vele bossen. De bomen in die streek zijn er enorm hoog. Pogingen om er een foto van te trekken zijn niet echt gelukt (heb ze dan ook gewist). En ondanks de hoge bomen dicht langs beide kanten van de baan, brandde de hoge zon nog steeds op mijn arm aan het raam. Wederom, wreed goed weder die dag. Nadat ik me eens een goeie 50km misreden had, zag ik hoe bosbrandbestrijders preventief en gecontroleerd de kanten van het bos in brand stoken. Ik heb mijn hoofd nog niet gebroken over wat de theorie er achter mag zijn, maar er zal wel één zijn. Na enkele kilometerkes kwam ik te Margaret River. Een schoon stadje te midden de vele wijngaarden. Efkes waande ik me in de Bourgondië, maar dat klopt ook niet echt want echt heuvelachtig was het er niet. Ik heb toch een wijnhuis herkend dat ik in België al eens gedronken heb. Allez, denk ik. Mijn geheugen is nu ook weer niet zo bijster.. (understatement) Langs de baan zag ik ook geregeld parkiet/papegaai achtige vogels. Geen idee hoe de lieve beestjes heten, maar het waren aangename verschijningen. Hoe meer ik dan noordwaarts reed, des te kaler het landschap terug werd en ik meer en meer in de bebouwing rond Perth kwam. Rond 19u30 was ik in Perth, maar tegen dat ik de hostel teruggevonden had was het 21u. Verschillende tourkes gedaan in en rond Perth (zo heb ik dat ook weer eens gezien by evening) en uiteindelijk was het wreed simpel. Van de luchthaven, de highway op en dan Perth volgen.. achteraf é. Nadeel was dat de keuken reeds gekuist werd en dat het dus kinnebakskeklop was die avond. Ach ja, goed voor de kromme.

Gisteren dan de wagen de carwash ingereden en ne keer goed in de zeep gezet. Vooraan plakte het vol sprinkhanen en ander rondvliegend gespuis. Man, tegen dat het er al af was.. maar goed, geen reclamaties gehad, de wagen - een of andere automatisch Hyundai die begon te kruisen als je aan 90 op zijn staart duwde. Hij probeerde eerst 4e, dan 3e, dan terug 4e en uiteindelijk 5e versnelling. - was geschiedenis. Later dan de stad terug ingetrokken, wat gelezen, een hoofddeksel aangschaft tegen de zon - mijn stubru klakske schoot schromelijk te kort in afdekkingsrange - en een boekske gelezen bij een paar chimay'kes. Het betere leven zeg maar.

Straks kruip ik op de trein(The Indian Pacific) richting Adelaide. En vrijdag dan direct gevogld door de Ghan richting Alice Springs. The Ghan is trouwens deze nacht hier ontspoord tussen Springs en Darwin, maar ik vermoed dat ik er geen last van zal hebben.

Het zal dus tot binnen een paar dagen zijn..

grtz,

Steven

2 opmerkingen:

Unknown zei

Vorige week stond hier in de krant een vermelding van de heftige bosbranden in australie. Als het preventief al gefikt is kan t vuur nie meer verder aangezien het geen brandstof heeft.

Afgezien van de hitte, i envy you.
Geniet ervan!

Steven zei

Wel, momenteel zijn er hevige branden in het zuidoosten en is het gevaar zeer groot in Tasmanie. We zien wel als we ginds zijn..

grtz and now worries, I am enjoying.