21 december 2006

The Rock Tour

Hello,

de voorbije 3 dagen ben ik dus met een tour meegegaan door Kings Canyon, Valley of the Winds en naar Uluru. En het was dik in orde. Uiteindelijk vrij goedkoop, schitterende natuur gezien en me goed geamuseerd met de bende. Het was een bont gezelschap van 20 man komende uit alle windstreken.

Kings Canyon was gewoonweg schitterend. We hebben er de 8km wandeling gedaan door de canyon en boven was er een soort oase waar een zeer welgekomen duik in het frisse water meer dan deugd deed. En gelukkig was het wat bewolkt, want het was nu toch al een vrij lastige onderneming. Ongeveer 40 graden in de schaduw.. Later overnachtten we in the bushes rond een kampvuur which was kinda fun. Kevers, sprinkhanen, spinnekes, ghehe, het vrouwvolk onder het gezelschap was net iets minder enthousiast toen ze in swags moesten slapen onder open hemel (die helemaal uitgeklaard was en verbluffend was liggend op de rode zandgrond).
De volgende dag zijn we naar Valley of the winds gegaan, wat van ver een beetje lijkt op een slapende Homer Simpson. Terug daar een schitterende wandeling gemaakt van een 8-tal km, wederom voorzien van de nodige liters water, want zweten doe je hier zowiezo. Gelukkig kan je langs het pad je fles af en toe opvullen, en geloof me, halfweg is die 1,5 liter er al door. 's avonds zijn we dan richting Uluru gereden waar we de zonsondergang meepikten. En dit beste gelovigen (Uluru is eigenlijk _de_ gemeenschappelijke heilige plaats voor de Aboriginals), was een van de decadenste ervaringen hier in Aussie so far. Tientalle bussen komen op die sunset af (wat eigenlijk meestal niet echt spectaculair is, af en toe eens als het licht echt goed zit waarschijnlijk) en ze halen de tafels uit, de flessen champagne en gans de reutemeteut. Persoonlijk vond ik ons manier net iets interessanter: een frigoboxke met genoeg bier en ijs in om tot een stuk in de nacht door te kunnen gaan. And we did :)
Helaas moesten we er om 4u30 terug uit, nu voor the bloody sunrise. En hier beste vrienden, was ik helemaal het noorden kwijt. Ik zie nog steeds niet in hoe dit interessant kon zijn, vermits iedereen aan de verkeerde kant van the rock ging kijken. Soit, het was veel te vroeg voor wat het maar was, en wederom, de bewolking was van de partij. Later maakten we dan een wandeling rond the rock, wat achter een kwartierke vrij saai werd. Het is allemaal plat, de rots licht konstant rechts van u, van de interessante stukskes rock vragen ze geen foto's te nemen uit respect voor de heilige betekenissen die ze hebben voor the aborigies en nergens staat uitgelegd wat die plekken eigenlijk betekenen voor hen. Maar goed, een beetje beweging kon geen kwaad die ochtend want er wachtte ons een lange terugrit naar Alice Springs.
's Avonds zijn we samen nog iets gaan eten en erna een 'paar' pinten pakken in een saloonachtig cafeeke hier. Sommigen hebben me misschien gezien via de webcams daar.. en helaas de poging om me online te trakteren is mislukt gasten. Problemen met de servers blijkbaar. Anyway, merci voor de poging, ik vond de gedachte op zich geestig. En de avond op zich was ook geestig.. het werd uiteindelijk vrij laat :)

Vandaag probeer ik hier weg te geraken uit Alice Springs, maar een eerste poging lijkt te gaan mislukken, al heb ik straks nog een kleine kans. Er zijn blijkbaar zo goed als geen reallocation cars (huurwagens die teruggereden moeten worden voor bvb $1) en op dit moment geen richting Adelaide waar ik naartoe wil. De trein, vlieger en grayhound (bus) zijn geen optie vermits die niet (of niet lang genoeg) stoppen in Coober Pedy waar ik toch efkes wil rondcrossen. En ik heb ook niet bijtijds gereserveerd. Blijft enkel over een goedkope tour die misschien al uitverkocht is, zelf huren of een lift versieren. En dat laatste zit ook niet mee. Verschillende hostels afgelopen en niemand zoekt blijkbaar gezelfschap zuidwaarts. Dus, the good old duim zal zijn werk moeten doen, maar daar is het reeds te laat voor vandaag. Ik zit hier blijkbaar minstens nog een dagje vast. Maar, om eens ne keer verstandig uit de hoek te komen, de verloren tijd ga ik gebruiken om de verdere trip uit te stippelen en mijn vervoer proberen vast te leggen. Scheelt ook een stuk in prijs. Melbourne -> Sydney is op dit moment slechts $50 met het vliegerke. Een ding blijkt nu al waarschijnlijk niet te gaan lukken, en dat is Tasmania. Budgettair en tijdsgewijs lukt het niet om het te doen zoals ik zou willen en dan prefereer ik het op de andere plaatsen iets relaxer aan te doen. Het rushen van de voorbije 2 weken blijkt in deze hitte uiteindelijk vrij lastig te zijn en ik ben ter slot van rekening op vakantie. Waar niewaar. Dus, dat spaar ik voor een volgende trip down under.

Goed gasten, ik ga jullie laten, beetje eten en verder een paar praktische zaken proberen regelen. Maar eerst terug inchecken in the hostel, want de rugzak is net iets te zwaar om hier rond te huppelen. Jullie horen wel nog hoe en wanneer ik uit dit woestijngat ontsnapt ben..

cheers,

Steven

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste collega-naamgenoot,

Als we in de molen nu ook eens een webcam (laten) installeren, kunnen we morgenavond (voor jou natuurlijk al vanavond) een remote fdc sessie houden :-)
Amuseer je ginder nog wat en vergeet niet uit te rusten! Geweldig idee trouwens, die blog, het voelt net aan of ik mijn vakantie ge-outsourced heb :-)

Steven zei

maar zorg er dan voor dat het zeker enkel beeld is ;)

En wat het uitrusten betreft, doordat ik Tasmania laat vallen, moet ik me niet zo geweldig meer haasten. Tasmania zal ik ooit nog eens doen samen met New Zealand. Ooit.. als ik mijn verlof nog eens laat uitstellen ;)

Zaterdagmorgen vertrek ik trouwens met een tourbus richting Adelaide met stop in Coober Pedy. Goed dat ik iets gevonden heb, want rond de kerst/nieuw periode is alles hier in Springs enorm duur en volgeboekt. Vliegen naar Adelaide kost op dit moment ongeveer $1100, wat overeenkomt met 660 eurootst. Terwijl ik nu voor $165 ook nog eens food en overnachting heb, plus een museumke in Coober Pedy. Good deal. Kerst breng ik dus door in Adelaide.

c ya

Anoniem zei

Blijkbaar ist daar vree geestig aan den onderkant van deze aardkloot. Heb u nie kunnen zien in dienen bar, 't beeld was nogal onzuiver op mijnen pc iere.

Ik ben ondertussen aan mijn laatste drie weekskies begonnen. Onzen bureau is ondertussen veranderd in nen werf. Ie eeft er nie beter op gevonden om de boel ier te laten verven. Verven impliceert ook schuren, dus ja...

Doe die buideldieren en andere vreemde wezens daar allemaal de zomergroeten en bij deze wens ik u nen zalige kerst-bal!!!

Ciao

uwen brother

Anoniem zei

Hallo, zo te lezen heb je al een heel stuk reiservaring achter de rug. Doet deugd te lezen dat ge het goed stelt, echt geniet, veel ziet enz... alléé dat het er goed is. Bij deze dan ook verder het beste, genieten zouden we zeggen en ook voor deze eindejaarsdagen: maak een goede overgang van oud naar nieuw en laat nekeer weten als ge de kerstman daar ook tegenkomt. Zalig kerstfeest, fijne eindejaardagen en een goede start voor 2007 !!!!!
nonkel en tante uit Vichte